Новоукраїнка: реалії поза деклараціями та деякі фікції

 Новоукраїнка існує у двох вимірах – сумних неприємних реалій, що існують поза деклараціями її керівника громади і рекламних балачках самого голови ОТГ. Проголошене паном Корiнним гарне і  привабливе. Чи не через це його колись обрали головою  асоціація об’єднаних територіальних громад? На жаль вміння гарно і пафосно говорити( це в нього мабуть від філологічної освіти) не відповідає реаліям навколо цієї особи!

Керівник громади багато говорить про розвиток спорту та молодь, але в соціальній мережі раз за разом жаліються на нестаток коштів, то борці то інші види спорту.  Та й турботи про футбол, який дуже полюбляє пан голова не дуже успішні. ФК  «Новоукраїнка», як головна футбольна команда громади ходить в лідерах, але… не у  вищій футбольній лізі області, а в першій. Інші переферійні обласні команди у футболі досягли більшого. За останні 10-11 років «Украгроком» з Головківки не лише ставав чемпіоном області серед аматорів, але й перейшов у  професіонали, і до об’єднання з ФК «Олександрія» встиг перейти з другої ліги до першої. «Інгулець» з Петрового пройшов шлях з аматорів до УПЛ, та був навіть фіналістом Кубка України. А що ж футбол Новоукраїнки пасеться не на тих полях?

 Коли в області нещодавно заговорили за розвиток парків, то виявилося, що в Новоукраїнці немає практично  жодного! Знаково для райцентру нині укрупненого району. Розрекламований сквер на Соборній теж переритий та забур’янений простір оцінений  в 14 мільйонів гривен. Канави є, мільйони «вжито», а скверу як не було так і немає!

 Три місяці цього року місто  Новоукраїнка, з кінця квітня по кінець липня прожито під шквалом нещівної критики заступника голови РДА Андрія Максюти. Та ніби під тиском заклинань ворожбитів Андрій Максюта поїхав з Новоукраїнки на підвишення, і настав «місяць тиші» для Олександра Корінного. Більше того напівзабута та забита   ОТГ якимось дивом потрапляє у ТОП кращих громад області та України! Як же так і чому? А просто треба гарно і правильно написати брехливі окозамилювальні звіти… А в керівництві Асоціації об’єднаних територіальних громад  хто? Далі без коментарів. Ну хіба що порушені кримінальні провадження стосовно трати бюджетних коштів чи розбите власноруч головою авто громади… Про це щоб написати у звітах немає графи…

 А ще є на території ОТГ певна прикраса і перлина, до якої діючу владу не притулиш ніяким боком, етнопарк відпочинку «Скіфія». Тому вона скромно про це мовчить бо там немає ні її ідей, ні коштів, і спрацьовує остання крапля сумління, щоб не примазуватися до чужої праці і чужих здобутків.

 А ще від від’їхавшого  на Донбас Андрія Максюти та інших було цікаве і влучне  запитання: «А що показувати у самому місті  Новоукраїнка туристам?»  Запитання так і зависло в повітрі без відповіді. А насправді що? Крім балакучого голови громади і насправді немає чого показати і чим «пишатися»! Отакий він справжній «вибір» Новоукраїнки…

Максим Буцалюк