Якби не свято, то як гроші вдало зібрати?

Якби не свято, то як гроші вдало зібрати? Та ще й встановлена планка – 252000!

 Про свято пише голова ОТГ та міський голова Новоукраїнки(інші титули пропустимо повз вуха): «Шановні новоукраїнці та гості громади!

Роблю черговий проміжний звіт і запрошую усіх підтримати акцію #Новоукраїнка_для_ЗСУ, яка ініційована мною з нагоди Дня Незалежності України та Дня створення нашої громади!!!

Цими вихідними ми відзначатимемо 252-у річницю міста Новоукраїнка і 7-у річницю створення громади. Було б символічним, якби ми змогли зібрати 252 тисячі гривень для наших воїнів. Тож прошу активно долучитися до благодійних заходів, які відбудуться у нашій громаді протягом цих трьох днів. Звіти від нас та наших земляків з передової, для яких все буде закуплено, гарантуємо.

Наразі за останній час до акції #Новоукраїнка_для_ЗСУ доєдналися:

– колектив виконкому Новоукраїнської міської ради – 42 500 грн.;

– колектив філії # 1 МПК «Ювілейний» (худ. керівник Чайковська В.Г.) – 2320 грн.;

– учасники велопробігу, який відбувся 13 серпня за ініціативи молоді міста – 2500 грн.;

– учасники благодійного кінопоказу, який відбувся 20 серпня – 1100 грн.;

– вчителі – члени методичних об’єднань відділу освіти виконкому міської ради – 8600 грн.;

– колеги з батальйону ТРО – 6 000 грн.

Дякую усім, хто не словом, а ділом готовий підтримувати ЗСУ!

Доєднатися до акції можна такими способами:

Надати посильну фінансову підтримку ЗСУ на рахунок ГО «Об’єднання сільськогосподарських товаровиробників та підприємців Новоукраїнської ОТГ» р/р: UA253052990000026005025103087 (UAH) в АТ КБ “Приватбанк” карта 5169 3305 1804 5221 з позначкою «Для ЗСУ»

Надати натуральну допомогу у вигляді генераторів, наметів, планшетів, продуктів харчування довготривалого зберігання тощо. “

І трохи продовження-додатку: “Як завжди, у другу суботу вересня, Новоукраїнська громада згуртується – тільки цього разу не для масштабних святкувань з традиційними розвагами, змаганнями, фестивалем вуличного мистецтва та святковим концертом, а для підтримки наших Захисників та збору коштів для придбання необхідних речей воїнам на передовій.

Заходи, які заплановані з нагоди відзначення зазначених свят, пройдуть під гаслом #Новоукраїнка_для_ЗСУ

 Збирач коштів мер міста  Олександр Корінний завжди «звітує»! Це помітили і вже про це пишуть новоукраїнці в соцмережах. За цей подвиг він здобув псевдо Нарцис. Звичайно не дуже військове чи фронтове, але здобув за великі подвиги в саморекламі. На диво в інших, більш нормальних громадах все не так – менше галасу та звітів, і якось виходить, що більше толку. Свята людям для віддушини потрібні, але під час війни  широкі розмахи, як «пір під час чуми».

 Якась настала тиша від «пригнічених ще у березні» волонтерів. Саме тоді у них віджали зібране, як у колективізацію 30-х років минулого століття. Через пару місяців навіть у соцмережі їх стало не чути – пішли в тінь…

 З війною життя міняється, але «викривлена дійсність» пана Корінного якось вивернулася, наповнилася свіжим галасом і «звітує». Зміни в житті теж повернулися «на круги своя». З незрозумілої евакуації в Австрію через півроку повернулися його домочадці.  У місті кажуть, що навіть туди в далеку Австрію новоукраїнські сороки дружині на хвості приносилі тривожні  «меседжі» з батьківщини в вогні. Її більше всього стурбувало «озброєння рідного чоловіка стрілами Амура», за її відсутності… «Не втрачати ж голову» через ту «стрілянину», тому сімейний нагляд було поновлено…

 Тож свято тепер разом!

 Свято мине, і звіти повляться іншими темами.

 Максим Буцалюк